Büyülenme Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın eminği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin elan güçlü evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla yeğleme edilmektedir. Geniş malzemeler beyninde, demir tarz koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde emeklenmiş çelik ve çıpa bulunur.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı faik direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir sair özelliği kilit + karakol seti veya panik pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Hareketsiz kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem ahzetmek en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran makul yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı salık ederiz. 

Hatta Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve medarımaişetlevsel yapısının korunması da hayati ögönen taşır.

Yangın Merdiveni Bapsı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları Yangın Çıkış Kapısı insanoğluın bir tehlike takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak bünyeda olmalıdır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, eşya taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına dayanıklılık dereceleri dahil başlamak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bunu tedarik etmek muhtevain yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli bileğildir , kanat yüzey meydanı ve ağırlığına göre kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Projeye en yönlü Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı gerçek suhuletle açılan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa dahi yekta hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü bar veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Report this wiki page